С одобряването на поредица от постановления правителството осигури допълнителни средства за

...
С одобряването на поредица от постановления правителството осигури допълнителни средства за
Коментари Харесай

Кабинетът ударно гласува милиони за по-високи заплати на администрацията и хората от първа линия в борбата с Covid-19

С одобряването на поредност от постановления държавното управление обезпечи допълнителни средства за увеличение с 30% на заплатите на чиновници от първа линия в битката с Covid-19, както и за тези, които работят " на терен " и в директен контакт с други хора. 

10,5 млн. лева са одобрени за увеличение възнагражденията на личния състав на администрациите към министъра на опазването на здравето , които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19, в това число за чиновници на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “.  

С друго държавно разпореждане по бюджета на здравното министерство се утвърждават спомагателни 9,6 млн. лева, които ще се предоставят на държавни и общински лечебни заведения , на лечебни заведения с държавно и/или общинско присъединяване в капитала за поддържане готовността на структури по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни заболявания. При нужда средства ще бъдат предоставяни и на други лечебни заведения - за структури по инфекциозни заболявания, за осъществяване на здравна активност за интервала на оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура. 

29 млн. лв. са утвърдените спомагателни разноски по бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2020 година за погашение на в допълнение заплащане за ексклузивен труд, положен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които директно реализират действия, по отношение на попречване на разпространяването и/или ограничение на последствията от COVID-19. 

Правителството утвърди спомагателни до 5,1 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите , с което ще се позволи увеличение с 30% на разноските за личен състав на администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19, в това число за чиновници на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “, с директен контакт с други лица.

15 млн. лева . за повдигане на заплатите в обществените служби, бюрата по труда и в Инспекцията по труда получава общественото министерство

122 млн. лева. кабинетът отпусна за заплати на персоналните асистенти , които работят по Закона за персоналната помощ, до края на годината. 

Увеличение ще получат още чиновниците на Министерството на културата и две дирекции на Министерството на туризма , както и тези в Главна дирекция за " Изпълнение на наказванията " Главна дирекция „ Охрана “, като там и час нощен труд се завишава от 25 стотинки на 1 лев. Предвижда се увеличение с 30% и на разноските за личен състав на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, която е измежду администрациите, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19. 

С 30%, само че след преструктуриране на вътрешни бюджети, заплати ще се подвигат в Изпълнителната организация по околна среда, районните екоинспекции, басейновите дирекции към Министерство на околната среда и водите, ДНСК, митниците, Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Комисията за отбрана на потребителите, Българския институт по метрология, Комисията по стоковите тържища.

30,5 милиона лв. министрите отпуснаха за подкрепяне на земеделските стопани, отглеждащи животни, пчели, плодове, зеленчуци, маслодайна роза, лозя, като размерът на помощта " de minimis " ще доближи 49 милиона лв.. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР